As Syahid Collections

Social Icons

PERHATIAN!

Untuk order : SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz yang anda nak ke 019 - 776 3820

Tuesday, 18 July 2017

Jubah Menyusu Dania Stylish Dress DSD

KEISTIMEWAAN JUBAH MENYUSU DANIA STYLISH DRESS


✔ Kombinasi plain & design BUNGA-BUNGAan yang cantik menawan.
✔ Material Kain Starina Cotton Crepe keluaran 'esklusif'
✔ Material yang lembut & 'flowy' yang terjatuh cantik 
✔Jenis Kain Tahan Lasak , tidak mudah luntur warna & tidak jarang.
Mudah Iron
✔ Saiz SS,S, M, L, XL & XXL
Cutting LOOSE & Berdat Dibelakang
ADA POKET DISEBELAH KANAN
BF FRIENDLY
tangan bercekak

🔸yang pasti, selesa untuk dipakai .

jubah menyusu dress bf friendly terkini 2017 dsd-100
DSD-100 S, M, L, XL, XXL


PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.



===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===
HARGA
===

RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20


===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820


Update ASC

Friday, 16 June 2017

RAYA 2017 | PEPLUM PUCCI GELORA BINTANG HATIKU


Koleksi baju raya terbaru 2017, design yang sweet untuk anak gadis bergaya di hari raya.

Cantik, menarik, tertarik dengan Peplum Gelora Bintang Hatiku 🌷🌷


KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PEPLUM PUCCI GELORA BINTANG HATIKU 



1⃣ Material : 

✔kombinasi dari material yang bermutu tinggi yang terbaik dipasaran iaitu galaxy printed (untuk corak pucci) dan tessa metallic korea ( untuk yang plain). 

✔material yang sangat selesa tidak terlalu tebal, tidak terlalu nipis , senang iron , terjatuh dan beralun-alun gitu ☺. Anda tidak perlu risau fabrik ini tidak melekap di badan .

2⃣ Ciri-ciri :

✔potongan yang kemas & cantik di bawah punggung dengan alunan peplum yang kemas. Labuh melepasi punggung. 

✔baju peplum berzip belakang dan ada dat untuk lebih menyerlahkan keayuan dan keanggunan si pemakai menampakkan anda kelihatan langsing apabila memakainya.

kain yang dijahit sempurna dengan potongan duyung yang kemas dan terperinci.

3⃣ Saiz yang pelbagai boleh beli sedondon dengan ibu tersayang, kakak, adik, mak mertua & saudara-mara. 
Mesti meriahkan raya anda kali ini. 

Saiz dari SS, S , M, L & XL

4⃣ Stock : semua "READY STOCK"

5⃣ Warna : 7 pilihan warna yang menawan


baju raya 2017 kurung peplum pucci terkini kelabu slate grey gbh-761
GBH-761 Slate Grey - L, XL

baju raya 2017 kurung peplum pucci terkini merah ros red rose gbh 762
GBH-762 Rose Red - SS, S, M, L, XL


baju raya 2017 kurung peplum pucci terkini biru terang light blue gbh 763
GBH-763 Light Blue - SS, S, M, L, XL


baju raya 2017 kurung peplum pucci terkini coklat latte light latte gbh 764
GBH-764 Light Latte - S, M, L, XL


baju raya 2017 kurung peplum pucci terkini biru royal blue gbh 765
GBH-765 Royal Blue - SS, S, M, L, XL


baju raya 2017 kurung peplum pucci terkini pink belacan merah jambu dusty pink gbh-766
GBH-766 Dusty Pink - S, M, L, XL


baju raya 2017 kurung peplum pucci terkini light grey kelabu terang gbh-767
GBH-767 Light Grey - SS, S, XL

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.



===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :


===
HARGA
===

RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)


===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820


Update ASC

Tuesday, 13 June 2017

RAYA 2017 | BAJU KURUNG PAHANG SONGKET KOLEKSI GEMA LAVENZI SONGKET


Anda sukakan baju yang simple, tapi still nampak cantik dan menarik? Baju Kurung Pahang Gema Lavenzi Songket ini sangat sesuai untuk anda gayakan di hari raya 2017. Kelihatan cantik dan manis dengan baju kurung songket ini ketika beraya ke rumah sanak saudara dan juga ke open house. 

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PAHANG SONGKET KOLEKSI GEMA LAVENZI SONGKET


  • Patern baju kurung pahang yang patuh syariah,longgar di bahagian punggung.
  • Material baju kod GLS-100 : LAVENZI COTTON yang minimal iron dan texture yang sangat menarik serta tidak panas.
  • Material baju kod GLS-101, 102, 103 dan 104 : VALENTINO TESSA yang minimal iron dan texture yang lembut, tidak mudah carik sangat menarik serta tidak panas
  • Selesa, tidak jarang dan tidak panas untuk cuaca khatulistiwa Malaysia
  • Kain lipat batik diperbuat dari jenis fabrik Sakura Thai Silk. Juga mempunyai texture yang sangat lembut dan selesa.

  • LIMITED edition.

  • SAIZ : S, M, L, XL, XXL dan XXXL

  • Baju Kurung  PAHANG

  • Kain Lipat Batik

baju raya 2017 baju kurung pahang songket terkini light carrot GLS-100
GLS-100 Light Carrot - S, M, L, XL, XXL dan 3XL


baju raya 2017 baju kurung pahang songket terkini peacock pearl GLS-101
GLS-101 Peacock Pearl - S, M, L

baju raya 2017 baju kurung pahang songket terkini kelabu graphite GLS-102
GLS-102 Graphite - M


baju raya 2017 baju kurung pahang songket terkini ungu purple orchid GLS-103
GLS-103 Purple Orchid - S, M, L, XL, XXL, 3XL

baju raya 2017 baju kurung pahang songket terkini oren GLS-104
GLS 104 Oren - S, L, 3XL 

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.


===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===
HARGA
===

RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
XXL Tambah RM 20
3XL Tambah RM 30


===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820


Update ASC

Thursday, 1 June 2017

BAJU KURUNG PAHANG TRADISIONAL PELIKAT MSS

Tema klasik tradisional masih menjadi pilihan ramai.

Pelikat...Tradisi Melayu tak lapuk di hujan, tak lekang dek panas.

Baju kurung pahang masih diminati ramai dengan corak pelikat yang mengekalkan element kemelayuan, bagaikan tun teja di zaman Kesultanan Melayu Melaka.

Kain lipat batik yang ramai suka pakai.

Didatangkan khas untuk anda gayakan di mana majlis. Nak kelihatan klasik di hari raya sambil bertandang ke rumah sedara dan sahabat handai pun, boleh :) .


EXCLUSIVE! LIMITED EDITION!
  • Cutting : Baju Kurung Pahang 
  • Kain Lipat Batik 
  • Material : Cotton Pelikat 
  • Saiz : S, M, L
raya 2017 baju kurung pahang tradisional pelikat klasik kesultanan melayu melaka merah hitam MSS-932
MSS-932 Merah Hitam - S, L

raya 2017 baju kurung pahang tradisional pelikat klasik kesultanan melayu melaka coklat brown MSS-933
MSS-933 Coklat - S, M, L

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.


===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :


===
HARGA
===

RM 130  (Semenanjung)
RM 135 (Sabah / Sarawak)


===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820


Update ASC

Wednesday, 31 May 2017

RAYA 2017 | Baju Kurung Moden Kembang A Shape RME

RAYA 2017 Baju Kurung Moden Kembang A Shape Rauda Medina Eksklusif


🍁Material : 
Kain plain dari valentino silk
kain duyung juga dari jenis valentino silk yang sangat selesa , senang iron , terjatuh dan beralun-alun gitu ☺.

🍁 Ciri-ciri :
hujung tangan yang bergetah dan kembang "ala-ala saloma". 
✔cutting baju yang menawan dan 'loose'
baju kurung moden kembang , A-shape dan tiada dart.

🍁 Size : S , M, L, XL, XXL

🍁 Stock : semua "READY STOCK

🍁 Warna : 3 pilihan warna yang mewah

baju raya 2017 kurung moden kembang pucci coklat light cinnamon rme-291
RME-291 Light Cinnamon - SOLD OUT

baju raya 2017 kurung moden kembang pucci golden rod emas RME-292
RME-292 Goldenrod - S, M, L, XL dan XXL

baju raya 2017 kurung moden kembang pucci hijau pine green rme 293
RME-293  Pine Green - S, M, L, XL dan XXL


PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.



===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===
HARGA
===

RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
XXL Tambah RM 20


===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820


Update ASC

Thursday, 25 May 2017

KOLEKSI RAYA 2017 | PEPLMUM MEWANGI SUKMA RINDU


KOLEKSI BAJU RAYA 2017 TERKINI BAJU KURUNG PEPLUM MEWANGI SUKMA RINDU : MSR

Kemeriahan menyambut aidilfitri pasti lengkap dengan pakaian raya yang baru & design yang terbaru. Tahun ini Peplum Mewangi Sukma Rindu menjadi salah 1 trend raya yang popular bagi tahun 2017😍

Kenapa ramai yang menyukai peplum mewangi sukma rindu??Apa rahsia disebalik peplum ini..jawapan ada di bawah.

1⃣ Material : 
material Sakura Creepe yang bermutu tinggi plain 
✔material yang sangat selesa tidak terlalu tebal, tidak terlalu nipis , senang iron , terjatuh dan beralun-alun gitu ☺. Anda tidak perlu risau fabrik ini tidak melekat di badan .

2⃣ Ciri-ciri :
potongan yang kemas & cantik di bawah punggung dengan alunan peplum yang kemas
✔baju peplum berzip belakang dan ada dat untuk lebih menyerlahkan keayuan dan keanggunan anda, menampakkan anda kelihatan langsing
✔ kain yang dijahit sempurna dengan potongan duyung yang kemas dan terperinci.

3⃣ Size : SS, S , M, L, XL

4⃣ Stock : semua READY STOCK

5⃣ Warna : 5 pilihan warna yang mewah 

Uollz tengok je ke?cepat-cepat PM ,submit order .Nanti lambatt dah habis tak ada nak restock .Stock LIMITED EDITON .


koleksi baju raya 2017 kurung peplum cantik bunga terkini light salmon MSR-241
MSR-241 Light Salmon - L


koleksi baju raya 2017 kurung peplum cantik bunga terkini biru lembut pale blue MSR-242
MSR-242 Pale Blue - SS, S, L

koleksi baju raya 2017 kurung peplum cantik bunga terkini biru lembut light olive green hijau olive MSR-243
MSR-243 Light Olive GreenSS, S, L

koleksi baju raya 2017 kurung peplum cantik bunga terkini biru lembut light sky blue biru langit MSR-244
MSR-244 Light Sky Blue - SS

koleksi baju raya 2017 kurung peplum cantik bunga terkini biru lembut coklat woodland brown MSR-245
MSR-245 Woodland Brown - S, M, L

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.


===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :


===
HARGA
===

RM 170  (Semenanjung)
RM 175 (Sabah / Sarawak)


===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820


Update ASC

Wednesday, 24 May 2017

RAYA 2017 | BAJU KURUNG SONGKET GURINDAM JIWA SONGKET


Baju Kurung Malaysia Koleksi Gurindam Jiwa Songket - Patern baju kurung malaysia yang patuh syariah,longgar di bahagian punggung.

Material baju dari jenis kain Twill Paloma yang berkualiti tinggi - HOT SELLING FABRIC!

Selesa dan tidak panas sangat sesuai untuk cuaca Malaysia yang tak menentu sekarang ini. 

Kain lipat batik 

Kain diperbuat dari jenis kain Sakura Thai Silk yang mempunya texture yang sangat lembut dan selesa.

Baju Kurung  Malaysia.

LIMITED edition .  

SAIZ : SS, S, M, L, XL, 2XL dan 3XL

5 Pilihan warna yang menawan kalbu untuk anda gayakan di hari raya 2017.  

baju raya 2017 baju kurung songket terkini deep magenta gjs-181
GJS-181 Deep Magenta - SS, M


baju raya 2017 baju kurung songket terkini deep maroon gjs-182
GJS-182 Deep Maroon - SS, S, M, L, XL, 2XL



baju raya 2017 baju kurung songket terkini hijau olive green GJS-183
GJS-183 Olive Green SS, M

baju raya 2017 baju kurung songket terkini ungu purple orchid gjs-184
GJS-184 Purple Orchid - SS, S, M, XXL


baju raya 2017 baju kurung songket terkini merah oren red orange gjs 185
GJS-185 Red Orange - SS, S, M, L, XL, 2XL, 3XL



PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.


===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===
HARGA
===

RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
Size 2XL Tambah RM 20
Size 3XL Tambah RM 30


===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820


Update ASC

RAYA 2017 | BAJU KURUNG MODEN PUCCI VIDA ROSA D'AMOR


Apa Yang Anda Perlu Tahu Bila Ingin Membeli Kurung Moden Untuk Hari Raya 2017

Terkini, trend baju raya 2017 di antara design yang paling POPULAR adalah Kurung Moden. 

Sama ada wanita bekerjaya mahupun surirumah pasti membeli baju raya secara online akibat kesibukan kerja, di samping jadual tidak menentu meskipun di hujung minggu.
  • Gabungan baju kurung moden ber'dat' dan kain duyung 
  • Disertai dengan penggunaan fabrik 'high quality' valentino creepe silk yang popular pasti memberi jaminan puas hati.
  • Kain lembut dan flowy
  • Kain kurang renyuk
  • Kain sejuk dipakai 
  • Tidak turun warna dan tidak kecut. 
  • 5 Warna pilihan untuk anda gayakan di hari raya :)
  • Pelbagai pilihan saiz dari saiz SS sehingga 2XL sesuai untuk pakai sedondon seisi keluarga. 


Baju raya Vida Rosa 'READY STOCK' supaya di hari lebaran semua pakaian anda telah tersedia.

Pasti anda lega semua perancangan berjalan lancar.


baju raya 2017 baju kurung moden kain duyung terkini merah hati red heart vrd-121
VRD-121 Red Heart - SS, S, L, XL, 2XL

baju raya 2017 baju kurung moden kain duyung terkini pickle green hijau jeruk vrd-122
VRD-122 Pickle Green - S, M, L, XL, 2XL

baju raya 2017 baju kurung moden kain duyung terkini sky blue biru langit vrd-123
VRD-123 Sky Blue - S, M, L, XL, 2XL

baju raya 2017 baju kurung moden kain duyung terkini salmon vrd-124
VRD-124 Salmon - SS, S, M, L, XL


baju raya 2017 baju kurung moden kain duyung terkini coklat brown vrd-125
VRD-125 CoklatS, M, L, XL, 2XL


PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.



===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===
HARGA
===

RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20


===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820


Update ASC
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LIKE US!

FOLLOW G+ KAMI

Dapatkan Koleksi Baju Kurung Terkini terus ke emel anda

Corak Baju Mana Yang Anda Suka? Boleh pilih lebih dari 1 :

CARA ORDER

Untuk order :

WhatsApp / SMS "Kod Baju dan Saiz yang nak order"

ke

019 - 776 3820


 
Blogger Templates