Social Icons

Wednesday, 21 December 2016

Terbaru! Baju Kurung Malaysia Pucci - Koleksi PDE

PUCCI UOLS 😍 😍 😍

Yeah... sekarang ni fenomena pucci, kan.
Mesti anda ada nampak kawan-kawan pakai tudung pucci. 
Atau anda sendiri ada tudung pucci. 
Haa... boleh lah matchingkan tudung pucci anda tu dengan koleksi Baju Kurung Pucci - PDE ni 😃
Kalau tak de tudung pucci pun, boleh juga pakai baju ni. Sebab banyak tudung boleh matching dengan baju ni.  

Keistimewaan Baju Kurung Malaysia Pucci Koleksi Pesona Dirgahayu Ekslusif


Jatuh cinta terus dengan koleksi baju terkini  Baju Kurung Malaysia “PESONA DIRGAHAYU EKSKLUSIF” ni.

🌺 Diilhamkan dari design  Pucci terkini yang diminati ramai.  

🌺 Kombinasi warna terang yang membangkitkan aura anda yang memakainya.


🌺  Baju depan plain, corak pucci di lengan dan belakang baju.  

🌺 Diperbuat dari kain Valentino Creepe yang tidak melekap dibadan. Ya, saya faham, anda tak suka pakai baju fit-fit ni. Jadi, kami sediakan baju yang longgar dan yang paling penting, patuh syariah. Kita nak berfesyen sampai menjaga aurat, kan 😊 

🌺 Potongan Baju Kurung Malaysia yang longgar dan selesa. Cutting yang digemari ramai.

🌺 Fabrik baju ini less iron, lembut dan flowy. Terletak cantik kemas di badan anda apabila menggayakannya.

🌺 Pinggang kain separuh getah. Boleh meregang sehingga 2 inch. 

🌺 Kain lipat batik. Tidak terbelah, tak nampak kaki. Jangan risau, baju ini memang patuh syariat. 

🌺 Terdapat dalam saiz S, M,L,XL, 2XL dan 3XL - Yeay, koleksi terbaru kali ini ada sehingga 3XL. Ramai yang minta saya adakan saiz ni. Jadi, baju ni memang untuk anda. Grab cepat-cepat ye, sebab stok terhad. Kalau dah habis, memang takde restok ye. 

baju kurung pucci terkini merah hati PDE-100
PDE-100 Merah Hati
SOLD OUT

baju-kurung-pucci-terkini-2017-red-heart-merah-hati-pde-100A
PDE-100A Merah Hati
SOLD OUT


baju kurung pucci terkini emerald green hijau PDE-200
PDE-200 Emerald Green
SOLD OUT 

baju kurung pucci kurung malaysia terkini 2016 emerald green hijau PDE-200A
PDE-200A Emerald Green 
SOLD OUT

baju kurung pucci terkini 2016 coral PDE-300
PDE-300 Coral
SOLD OUT

baju kurung pucci terkini 2016 hot pink merah jambu PDE-400
PDE-400 Hot Pink
XXL

baju-kurung-pucci-terkini-2017-hot-pink-merah-jambu-pde-400A
PDE-400A Hot Pink
L

baju-kurung-pucci-terkini-2017-dusty-pink-belacan-pde-400B
PDE-400B Dusty Pink
SOLD OUT

baju kurung pucci terkini 2016 kelabu gelap dark grey PDE-500
PDE-500 Dark Grey
S

baju kurung pucci terkini 2017 dark grey kelabu gelap PDE-500A
PDE-500A Dark Grey
M

baju-kurung-batik-terkini-2017-emerald-green-hijau-pde-600
PDE-600 Emerald Green
M

baju-kurung-malaysia-batik-terkini-2017-hot-pink-merah-jambu-pde-700
PDE-700 Hot Pink
SOLD OUT

baju-kurung-batik-terkini-2017-dusty-pink-belacan-pde-700A
PDE-700A Dusty Pink
M, L

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===
HARGA
===

RM 130  (Semenanjung)
RM 100 (Sabah / Sarawak)
*Saiz XXL Tambah RM 20 
*Saiz XXL Tambah RM 30


===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang sis nak" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang sis nak" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang sis nak" ke 019 - 776 3820


Update ASC

Sunday, 18 December 2016

7 Corak dan Warna Terbaru Baju Kebarung Songket Labuh Kebaya Lagenda Mahsuri

Sayang-sayang semua...
Terkini, ada tambahan lagi 7 corak dan warna terbaru untuk Koleksi Kebarung Kebaya Lagenda Mahsuri
Alhamdulillah, ramai yang suka Koleksi kebarung ni. 😊
Labuh, menepati syariah. 
Jadi, kami tambah lagi 7 corak dan color untuk memenuhi keperluan sayang-sayang semua :)
Check it out  👀


Keistimewaan Baju Kurung Kebaya Lagenda Mahsuri

  • Anggun dan bergaya sopan berkebarung-KEBAYA + KURUNG
  • Special Modern Design dengan zip sembunyi di bahagian depan kebaya menggantikan butang. BF Friendly. Sesuai sangat untuk ibu-ibu yang sedang menyusukan bayi. Ibu-ibu yang ada baby pun masih boleh bergaya dengan kebarung ni. 
  • LIMITED EDITION
  • Cutting : Potongan baju kebarung berdat di belakang baju untuk lebih menyerlahkan keayuan dan keanggunan anda yang memakainya.
  • Diperbuat dari kain jenis lavenzi cotton yang senang ironTexture kain menarik. Yang paling penting, baju ni tak panas. Sangat sesuailah dengan cuaca panas sekarang ni kan. Baru lah rasa selesa sepanjang hari. Yesszzzaa! ^_^ 
  • Kain lipat /selisih batik yang patuh syariah (tak terbelah, tak nampak kaki).
  • Kain diperbuat dari jenis kain batik cotton yang bercorak songket menyerlahkan lagi penampilan anda. 
  • Jika anda ada majlis bertemakan tradisional, design baju kebarung songket Lagenda Mahsuri ini sangat sesuai untuk anda gayakan. 
  • Anda hanya perlu pilih di antara 7 warna terbaru ini untuk anda gayakan. Wah, cunz uols! 
  • Saiz : SS hingga XL


baju kurung kebaya kebarung songket terkini 2016 online mustard KLM-170
KLM-170 Mustard
SOLD OUT

baju kurung kebaya kebarung songket terkini 2016 online biru KLM-171
KLM-171 Medium Blue
SS, S, XL

baju kurung kebaya kebarung songket terkini 2016 online purple indigo ungu KLM-172
KLM-172 Purple Indigo
SS, M

baju kurung kebaya kebarung songket terkini 2016 online coklat KLM-173
KLM-173 Coklat
XL

baju kurung kebaya kebarung songket terkini 2016 online hijau green KLM-174
KLM-174 Dark Green 
SOLD OUT

baju kurung kebaya kebarung songket terkini 2016 online hot pink merah jambu KLM-175
KLM-175 Hot Pink
SOLD OUT

baju kurung kebaya kebarung songket terkini 2016 online dark purple ungu gelap KLM-176
KLM-176 Dark Purple
SOLD OUT

baju kurung kebaya kebarung songket terkini 2016 online sky blue biru langit KLM-177
KLM-177 Deep Sky Blue
SOLD OUT

baju kurung kebaya kebarung songket terkini 2016 online yellow mustard kuning KLM-178
KLM-178 Kuning Mustard
SOLD OUT


baju kabarong songket dark purple ungu gelap KLM-179
KLM-179 Dark Purple
M

baju kabarong songket yellow green hijau kuning KLM-180
KLM-180 Yellow Green
M

baju kebarong songket biru blue KLM-181
KLM-181 Biru
SOLD OUT


baju kebarong songket terkini 2016 coklat brown KLM-182
KLM-182 Coklat
SOLD OUT


baju kebarong songket terkini 2016 hijau kuning yellow green KLM-183
KLM-183 Yellow Green
S

baju kebarong songket terkini 2016 kuning mustard yellow mustard KLM-184
KLM-184 Yellow Mustard
SOLD OUT

baju kebarung songket labuh terkini hijau kuning yellow green KLM-185
KLM-185 Yellow Green
SOLD OUT


baju kebarung songket kebarong 2017 terkini ungu gelap dark violet KLM-881
KLM-881 Dark Violet - L

baju kebarung songket kebarong 2017 terkini biru medium blue KLM-882
KLM-882 Medium Blue - L

baju kebarung songket kebarong 2017 terkini hijau forest green KLM-883
KLM-883 Forest Green - L, XL


baju kebarung songket kebarong 2017 terkini hitam black KLM-884
KLM-884 Hitam - M

baju kebarung songket kebarong 2017 terkini hijau forest green KLM-885
KLM-885 Olive Green - S, L


baju kebarung songket kebarong 2017 terkini biru medium blue KLM-886
KLM-886 Medium Blue - S, M

baju kebarung songket kebarong 2017 terkini maroon KLM-887
KLM-887 Maroon - M, L

baju kebarung songket kebarong 2017 terkini hijau olive green KLM-888
KLM-888 Olive Green - M, L

baju kebarung songket kebarong 2017 terkini hijau olive green KLM-889
KLM-888 Olive Green - XL




PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.



===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===
HARGA
===

RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)


===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz baju yang u nak " ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz baju yang u nak" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz baju yang u nak " ke 019 - 776 3820


Update ASC
.

Monday, 5 December 2016

Baju Kurung Malaysia Corak Abstrak - FDD


Baju Kurung Malaysia Fille Doux DCharme-FDD

  • Fille Doux DCharme-FDD-bermaksud gadis manis mempersona.
  • Corak abstrak yang dipadankan dengan warna hitam yang menawan supaya tak nampak crowded. Less is more... Gitu... ☺
  • Cutting Kurung Malaysia
  • Baju diperbuat dari Material Tessa korean Berkualiti Gred A ++ .
  • Kain lipat /selisih batik yang patuh syariah (tidak nampak kaki) - tak terbelah. 
  • Didatangkan dengan 5 warna pilihan yang digemari ramai :)
  • Saiz : SS, S, M, L dan XL 


baju kurung malaysia terkini 2016 online royal blue biru hitam  FDD-120
FDD-120 Biru - Hitam - SOLD OUT

baju kurung malaysia terkini 2016 online pink-merah jambu hitam FDD-121
FDD-121 Hitam - Pink - SOLD OUT

baju kurung malaysia terkini 2016 online hijau hitam FDD-122
FDD-122 Hijau - Hitam - SOLD OUT


baju kurung malaysia terkini 2016 online hitam putih FDD-123
FDD-123 Hitam - Putih - SOLD OUT


baju kurung malaysia terkini 2016 online hitam peach FDD-124
FDD-124 Hitam - Peach - SOLD OUT


PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.



===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :



===
HARGA
===

RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)


===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz" ke 019 - 776 3820


Update ASC
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LIKE US!

FOLLOW G+ KAMI

Dapatkan Koleksi Baju Kurung Terkini terus ke emel anda

Corak Baju Mana Yang Anda Suka? Boleh pilih lebih dari 1 :

CARA ORDER

Untuk order :

WhatsApp / SMS "Kod Baju dan Saiz yang nak order"

ke

019 - 776 3820


 
Blogger Templates