As Syahid Collections : 2016

Social Icons

Wednesday, 21 December 2016

Terbaru! Baju Kurung Malaysia Pucci - Koleksi PDE

PUCCI UOLS 😍 😍 😍

Yeah... sekarang ni fenomena pucci, kan.
Mesti anda ada nampak kawan-kawan pakai tudung pucci. 
Atau anda sendiri ada tudung pucci. 
Haa... boleh lah matchingkan tudung pucci anda tu dengan koleksi Baju Kurung Pucci - PDE ni 😃
Kalau tak de tudung pucci pun, boleh juga pakai baju ni. Sebab banyak tudung boleh matching dengan baju ni.  

Keistimewaan Baju Kurung Malaysia Pucci Koleksi Pesona Dirgahayu Ekslusif


Jatuh cinta terus dengan koleksi baju terkini  Baju Kurung Malaysia “PESONA DIRGAHAYU EKSKLUSIF” ni.

🌺 Diilhamkan dari design  Pucci terkini yang diminati ramai.  

🌺 Kombinasi warna terang yang membangkitkan aura anda yang memakainya.


🌺  Baju depan plain, corak pucci di lengan dan belakang baju.  

🌺 Diperbuat dari kain Valentino Creepe yang tidak melekap dibadan. Ya, saya faham, anda tak suka pakai baju fit-fit ni. Jadi, kami sediakan baju yang longgar dan yang paling penting, patuh syariah. Kita nak berfesyen sampai menjaga aurat, kan 😊 

🌺 Potongan Baju Kurung Malaysia yang longgar dan selesa. Cutting yang digemari ramai.

🌺 Fabrik baju ini less iron, lembut dan flowy. Terletak cantik kemas di badan anda apabila menggayakannya.

🌺 Pinggang kain separuh getah. Boleh meregang sehingga 2 inch. 

🌺 Kain lipat batik. Tidak terbelah, tak nampak kaki. Jangan risau, baju ini memang patuh syariat. 

🌺 Terdapat dalam saiz S, M,L,XL, 2XL dan 3XL - Yeay, koleksi terbaru kali ini ada sehingga 3XL. Ramai yang minta saya adakan saiz ni. Jadi, baju ni memang untuk anda. Grab cepat-cepat ye, sebab stok terhad. Kalau dah habis, memang takde restok ye. 

baju kurung pucci terkini merah hati PDE-100
PDE-100 Merah Hati
SOLD OUT

baju-kurung-pucci-terkini-2017-red-heart-merah-hati-pde-100A
PDE-100A Merah Hati
SOLD OUT


baju kurung pucci terkini emerald green hijau PDE-200
PDE-200 Emerald Green
SOLD OUT 

baju kurung pucci kurung malaysia terkini 2016 emerald green hijau PDE-200A
PDE-200A Emerald Green 
SOLD OUT

baju kurung pucci terkini 2016 coral PDE-300
PDE-300 Coral
SOLD OUT

baju kurung pucci terkini 2016 hot pink merah jambu PDE-400
PDE-400 Hot Pink
XXL

baju-kurung-pucci-terkini-2017-hot-pink-merah-jambu-pde-400A
PDE-400A Hot Pink
L dan XXL

baju-kurung-pucci-terkini-2017-dusty-pink-belacan-pde-400B
PDE-400B Dusty Pink
M

baju kurung pucci terkini 2016 kelabu gelap dark grey PDE-500
PDE-500 Dark Grey
S

baju kurung pucci terkini 2017 dark grey kelabu gelap PDE-500A
PDE-500A Dark Grey
S, M

baju-kurung-batik-terkini-2017-emerald-green-hijau-pde-600
PDE-600 Emerald Green
SOLD OUT

baju-kurung-malaysia-batik-terkini-2017-hot-pink-merah-jambu-pde-700
PDE-700 Hot Pink
SOLD OUT

baju-kurung-batik-terkini-2017-dusty-pink-belacan-pde-700A
PDE-700A Dusty Pink
M, L

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===
HARGA
===

RM 130  (Semenanjung)
RM 100 (Sabah / Sarawak)
*Saiz XXL Tambah RM 20 
*Saiz XXL Tambah RM 30


===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang sis nak" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang sis nak" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang sis nak" ke 019 - 776 3820


Update ASC

Sunday, 18 December 2016

7 Corak dan Warna Terbaru Baju Kebarung Songket Labuh Kebaya Lagenda Mahsuri

Sayang-sayang semua...
Terkini, ada tambahan lagi 7 corak dan warna terbaru untuk Koleksi Kebarung Kebaya Lagenda Mahsuri
Alhamdulillah, ramai yang suka Koleksi kebarung ni. 😊
Labuh, menepati syariah. 
Jadi, kami tambah lagi 7 corak dan color untuk memenuhi keperluan sayang-sayang semua :)
Check it out  👀


Keistimewaan Baju Kurung Kebaya Lagenda Mahsuri

  • Anggun dan bergaya sopan berkebarung-KEBAYA + KURUNG
  • Special Modern Design dengan zip sembunyi di bahagian depan kebaya menggantikan butang. BF Friendly. Sesuai sangat untuk ibu-ibu yang sedang menyusukan bayi. Ibu-ibu yang ada baby pun masih boleh bergaya dengan kebarung ni. 
  • LIMITED EDITION
  • Cutting : Potongan baju kebarung berdat di belakang baju untuk lebih menyerlahkan keayuan dan keanggunan anda yang memakainya.
  • Diperbuat dari kain jenis lavenzi cotton yang senang ironTexture kain menarik. Yang paling penting, baju ni tak panas. Sangat sesuailah dengan cuaca panas sekarang ni kan. Baru lah rasa selesa sepanjang hari. Yesszzzaa! ^_^ 
  • Kain lipat /selisih batik yang patuh syariah (tak terbelah, tak nampak kaki).
  • Kain diperbuat dari jenis kain batik cotton yang bercorak songket menyerlahkan lagi penampilan anda. 
  • Jika anda ada majlis bertemakan tradisional, design baju kebarung songket Lagenda Mahsuri ini sangat sesuai untuk anda gayakan. 
  • Anda hanya perlu pilih di antara 7 warna terbaru ini untuk anda gayakan. Wah, cunz uols! 
  • Saiz : SS hingga XL


baju kabarong songket dark purple ungu gelap KLM-179
KLM-179 Dark Purple
S, M dan XL


baju kabarong songket yellow green hijau kuning KLM-180
KLM-180 Yellow Green
SS, S, M dan XL


baju kebarong songket biru blue KLM-181
KLM-181 Biru
L dan XL


baju kebarong songket terkini 2016 coklat brown KLM-182
KLM-182 Coklat
M


baju kebarong songket terkini 2016 hijau kuning yellow green KLM-183
KLM-183 Yellow Green
SS, S, M dan XL

baju kebarong songket terkini 2016 kuning mustard yellow mustard KLM-184
KLM-184 Yellow Mustard
M, L dan XL

baju kebarung songket labuh terkini hijau kuning yellow green KLM-185
KLM-185 Yellow Green
SOLD OUT



PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.



===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===
HARGA
===

RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)


===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz baju yang u nak " ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz baju yang u nak" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz baju yang u nak " ke 019 - 776 3820


Update ASC
.

Monday, 5 December 2016

Baju Kurung Malaysia Corak Abstrak - FDD


Baju Kurung Malaysia Fille Doux DCharme-FDD

  • Fille Doux DCharme-FDD-bermaksud gadis manis mempersona.
  • Corak abstrak yang dipadankan dengan warna hitam yang menawan supaya tak nampak crowded. Less is more... Gitu... ☺
  • Cutting Kurung Malaysia
  • Baju diperbuat dari Material Tessa korean Berkualiti Gred A ++ .
  • Kain lipat /selisih batik yang patuh syariah (tidak nampak kaki) - tak terbelah. 
  • Didatangkan dengan 5 warna pilihan yang digemari ramai :)
  • Saiz : SS, S, M, L dan XL 


baju kurung malaysia terkini 2016 online royal blue biru hitam  FDD-120
FDD-120 Biru - Hitam - SOLD OUT

baju kurung malaysia terkini 2016 online pink-merah jambu hitam FDD-121
FDD-121 Hitam - Pink - SOLD OUT

baju kurung malaysia terkini 2016 online hijau hitam FDD-122
FDD-122 Hijau - Hitam - SOLD OUT


baju kurung malaysia terkini 2016 online hitam putih FDD-123
FDD-123 Hitam - Putih - SOLD OUT


baju kurung malaysia terkini 2016 online hitam peach FDD-124
FDD-124 Hitam - Peach - SOLD OUT


PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.



===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :



===
HARGA
===

RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)


===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz" ke 019 - 776 3820


Update ASC

Jubah Muslimah Batik (Nursing Friendly) - Jubah Sweet Elanor


JUBAH SWEET ELEANOR (JSE) - BreastFeed Frenly (BF)



  • Material  kain - 'High Quality ,Viscose Silk. dijamin rasa FABRIK yang sangat SELESA & elegant


  • Zip baju di bahagian DEPAN - Sesuai sangat untuk ibu-ibu yang menyusukan bayi. Yang tak menyusukan pun, of course boleh pakai jubah ni juga :)
  • Kain yang lembut dengan texture rasa yang lembut dan flow yang Cantik .
  • Bahagian pergelangan tangan - getah .
  • Sweet & Lovely Dress yang :- 

1) Tidak berkilat 
2) Tidak melekat pada badan 
3) 'Berat' & Tampak Terjatuh 
4) Sedap dan sejuk dipakai 
5) Selesa dipakai ke mana jua majlis / ke tempat kerja :)



LIMITED edition  Series .  SAIZ, S,M,L,XL sahaja


Jubah Muslimah Batik Nursing BF Friendly Murah Online Terkini corak bungan hijau JSE-26
JSE-26 Bunga Hijau 
SOLD OUT


Jubah Muslimah Batik Nursing BF Friendly Murah Online Terkini corak bungan merah JSE-27
JSE-27 Bunga Merah
SOLD OUT

Jubah Muslimah Batik Nursing BF Friendly Murah Online Terkini corak bungan oren JSE-28
JSE-28 Bunga Oren
SOLD OUT

Jubah Muslimah Batik Nursing BF Friendly Murah Online Terkini corak bungan kelabu JSE-29
JSE-29 Bunga Kelabu
SOLD OUT

Jubah Muslimah Batik Nursing BF Friendly Murah Online Terkini corak bungan coklat JSE-30
JSE-30 Bunga Coklat
SOLD OUT

Jubah Muslimah Batik Nursing BF Friendly purple ungu Murah Online Terkini  jse-31
JSE-31 Purple
SOLD OUT

Jubah Muslimah Batik Nursing BF Friendly Hijau Murah Online Terkini JSE-32
JSE-32 Hijau
SOLD OUT

Jubah Muslimah Batik Nursing BF Friendly Coklat Murah Online Terkini  JSE-33
JSE-33 Coklat
SOLD OUT

Jubah Muslimah Batik Nursing BF Friendly Hijau Turqoise Murah Online Terkini  JSE-34
JSE-34 Hijau Turqoise
SOLD OUT

Jubah Muslimah Batik Nursing BF Friendly Peach Murah Online Terkini JSE-35
JSE-35 Peach
SOLD OUT


Jubah Muslimah Batik Nursing BF Friendly Hijau Murah Online Terkini  JSE-36
JSE-36 Hijau
S, M

Jubah Muslimah Batik Nursing BF Friendly Oren Murah Online Terkini  JSE-37
JSE-37 Oren 
S, M, L, XL

Jubah Muslimah Batik Nursing BF Friendly hitam Murah Online Terkini  JSE-38
JSE-38 Hitam 
S, XL

PERHATIAN : Warna jubah pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.


===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz jubah anda (Semua ukuran dalam inchi) :


===
HARGA
===

RM 90  (Semenanjung)
RM 95 (Sabah / Sarawak)


===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod jubah & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod jubah & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod jubah & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820


Update ASC

Tuesday, 29 November 2016

4 Warna dan Corak Terbaru Baju Kurung Batik Koleksi ECE


Yeah, tambahan 4 warna Baju Kurung Pahang Batik Eliza Caruso Exclusive 😊😊😊

Ramai yang nak baju kurung batik design yang special dan lain dari yang lain ni. 

Ye lah kan, nak ke majlis rasmi biasanya perlu pakai baju batik. 

Tak perlu risau... As Syahid Collections komited untuk memenuhi keperluan anda :)

Pilih sahaja warna yang anda mahu, tengok kod baju dan wasap je Syahida untuk buat pembelian 😉


Keistimewaan Baju Kurung Pahang Batik Eliza Caruso Exclusive  SPECIAL SERIES (ECE ) 



  • Cutting Baju Kurung Pahang, Kain Lipat batik  yang exclusive.
  • Baju diperbuat dari Material Kain Korean Valentino Silk ( Plain ) .
  • Dipadankan dengan 'panel batik ' di lengan dan kain bawah ( dari jenis material Galaxy Silk ) menaikkan seri anggun anda yang memakainya.      
  • READY STOCK. 
  • LIMITED SIZE: SS, S, M , L, XL, XXL


baju kurung batik pahang terkini online cantik biru dodger blue ECE-661
ECE-661 Dodger Blue
SS, S, M, L, XL dan XXL


baju kurung batik pahang terkini online cantik ungu purple passion ECE-662
ECE-662 Purple Passion
SS, S, M, L, XL dan XXL


baju kurung batik pahang terkini online cantik hijau lumut olive green ECE-663
ECE-663 Olive Green 
SS, S, M, dan XXL


baju kurung batik pahang terkini online cantik emas gold brown ECE-664
ECE-664 Gold Brown
SS dan S
baju kurung batik pahang terkini online 2017 emas gold brown ECE-665
ECE-665 Gold Brown
M, L, XL dan XXL

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.


===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===
HARGA
===

RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL tambah RM 20


===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz" ke 019 - 776 3820


Update ASC
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LIKE US!

FOLLOW G+ KAMI

Dapatkan Koleksi Baju Kurung Terkini terus ke emel anda

Corak Baju Mana Yang Anda Suka? Boleh pilih lebih dari 1 :

CARA ORDER

Untuk order :

WhatsApp / SMS "Kod Baju dan Saiz yang nak order"

ke

019 - 776 3820


 
Blogger Templates