As Syahid Collections : February 2017

Social Icons

Thursday, 23 February 2017

Baju Kurung Moden Songket Tradisional | Koleksi Raya 2017 Stay Classy

💐 Kekal klasik dengan Baju Kurung Moden Songket Koleksi Stay Classy With Classic 💐


Yeay, Koleksi baju raya 2017 dah siap!

Ni acah-acah nak raya. Dah boleh mula kumpul untuk baju raya hari pertama, kedua atau ketiga.

Kalau lambat, menyesal nanti bila baju ni dah habis. 

Shopping awal senang, senang nak cari saiz, senang nak pilih baju mana nak, sebab ada banyak pilihan, kan :) 

Kenapa anda perlu ada baju ni?

Design exclusive dan limited yang susah nak dapat kat tempat lain. Material baju yang awesome. Kami gunakan thai silk untuk koleksi baju kurung moden songket ini. Memang nampak exclusive. Jahitan kemas, sudah semestinya. Ramai yang suka dan puji jahitan dari kami. Thank you uols!. Muah ciked. 💋 


Koleksi LETOPS yang bakal menjadi #FENOMENA di kalangan wanita gojes masakini yang suka bergaya dengan kurung moden songket. Dijangka SOLD OUT bila-bila masa saja! 

.

KEISTIMEWAAN Baju Kurung Moden Songket Stay Classy With Classic


💃🏻 Material: Thai Silk dengan perincian chrome motif songket dijahit kemas pada baju. 

✂ Cutting: Baju Kurung Moden 

📌 Cara cuci: TIDAK DIGALAKKAN BASUH MESIN. Cuci menggunakan tangan. Celup-celup pun boleh. Tak digalakkan rendam sebab ada besi chrome yang dijahit pada baju.

🔎 Tak mudah berkedut & Mudah digosok

📏 Zip baju : Hidden Zip Belakang baju 

📏 Zip Kain : Tepi sebelah kiri

📏 Kain Selisih Batik (tak terbelah, don't worry :)

📐 Kain Pinggang separuh getah

📐 Saiz :  SS, S, M dan L sahaja.



Baju Kurung Moden Songket Koleksi Raya 2017 biru KC-01
KC-01 Biru - SS, L

Baju Kurung Moden Songket Koleksi Raya 2017 purple ungu KC-02
KC-02 Purple - S

Baju Kurung Moden Songket Koleksi Raya 2017 mustard KC-03
KC-03 Mustard - S

Baju Kurung Moden Songket Koleksi Raya 2017 kuning olive KC-04
KC-04 Olive - S, M

KC-05 Turqoise Green - S

KC-06 Purple Pink - SOLD OUT

KC-07 Salmon - SOLD OUT


KC-08 Pink - SOLD OUT

Baju Kurung Moden Songket Koleksi Raya 2017 mint KC-09
KC-09 Mint - SOL DOUT

KC-10 Coklat -  S




besi chrome yang dijahit pada baju

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===
HARGA
===

RM 179  (Semenanjung)

===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang sis nak" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang sis nak" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang sis nak" ke 019 - 776 3820


Update ASC
.

Wednesday, 22 February 2017

Baju Kurung Moden Bunga Cinta Eksklusif


  • SPECIAL & EXCLUSIVE : Kurung Moden Design dipadankan dengan Kain Duyung
  • LIMITED EDITION : Potongan baju kurung moden berzip belakang dan ada dat untuk lebih menyerlahkan keayuan dan keanggunan anda.
  • Baju kurung daripada Lavenzi Cotton yang Mewah & Berkualiti Tinggi .
  • Bahagian depan baju ditampal DOKOH  dan batu SWAROSKI CYSTAL menampakkan kelainan dan gaya sentuhan Elegan yang tersendiri.
  • Baju kurung yang dijahit sempurna dengan JAMINAN kualiti kepuasan hati anda.
  • SAIZ :  S,M,L,XL,XXL
  • Didatangkan dengan variasi 5 warna pilihan kegemaran ramai. 

baju kurung moden baju raya 2017 terkini fuschia BCE-221
BCE-221 Fuschia - M, XXL

baju kurung moden baju raya 2017 terkini light grey kelabu terang BCE-222
BCE-222 Light Grey -  M, L


baju kurung moden baju raya 2017 terkini ungu violet purple BCE-223
BCE-223 Violet - S, M, L, XL

BCE-224 Turqoise Green - XXL

baju kurung moden baju raya 2017 terkini salmon BCE-225
BCE-225 Salmon -  S, M, L, XL, XXL

PERHATIAN
: Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===
HARGA
===

RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
*Saiz XXL Tambah RM 20


===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang sis nak" ke 019 - 776 3820
.
>> Jika anda sedang menggunakan fon, Klik SINI untuk terus WASAP untuk order. Nyatakan Kod baju dan saiz yang anda nak. <<

Update ASC
.

Tuesday, 21 February 2017

Baju Kurung Moden Geometri Koleksi Color of Confidence

💐 COLORS OF CONFIDENCE 2017 💐

Bercorak geometri pula kita kali ni ye :)

Sekali-sekali tukar gaya. Mempelbagaikan design baju yang ada dalam almari tu. 

Kan best baju ada macam-macam patern, ada baju kurung songket, ada baju kurung batik, ada lace, ada corak geometri pula... Gituuu ;) 

🎨 Elemen Corak geometri dipadankan bersama elemen garis lurus memberi keyakinan dan keberanian dalam diri setiap wanita pada 2017 ini .

🕵🏻‍♀ Untuk Wanita sentiasa bersedia menghadapi sebarang halangan untuk mengecapi impian.. 

🎨 Padanan warna yang ceria dan berani menjadikan wanita itu sentiasa tampil moden dengan nilai elegan dalam kehidupan seharian.

Keistimewaan Baju Kurung Moden Geometri Koleksi Color of Confidence


💃🏻 Material: High Quality satin ( Evo Mitsubishi )

✂ Cutting: Kurung Moden 

📌 Cara cuci: Tak Digalakkan Basuh Mesin

🔎Tak mudah berkedut & Mudah digosok

📏 Zip Baju > Belakang 
📏 Zip Kain > Tepi sebelah kiri
📏 Kain Selisih Batik

📐 Saiz : SS,  S, M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung moden geometri 2017 purple ungu cc-01
CC-01 Purple - SS, S, M, XL, XXL, 3XL

baju kurung moden geometri 2017 biru blue CC-02
CC-02 Biru - SS, S, M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung moden geometri 2017 grey kelabu CC-03
CC-03 Kelabu - M, L

baju kurung moden geometri 2017 maroon CC-04
CC-04 Maroon - SS, S, M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung moden geometri 2017 oren orange CC-05
CC-05 Oren - SS, S, M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung moden geometri 2017 hijau green CC-06
CC-06 Hijau - S, M, L, XL, XXL

baju kurung moden geometri 2017 peach CC-07
CC-07 Peach - S, M, L, XL, XXL 

baju kurung moden geometri 2017 coklat CC-08
CC-08 Coklat - S, M, L

Pandangan depan dan pandangan belakang baju CC

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===
HARGA
===

RM 179

===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saizyang anda nak" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820


Update ASC

.

Wednesday, 15 February 2017

Baju Kurung Pucci Batik Kain Duyung Koleksi Seroja Mermaid Exclusive

Alhamdulillah... Ramai yang suka Baju Kurung Pucci Batik Koleksi PMC yang kami keluarkan sebelum ini :)
Koleksi kali ini, Koleksi Seroja Mermaid Exclusive dengan corak pucci yang lebih anggun, dipadankan dengan kain duyung.
🌹Jatuh cinta yang berpanjangan dengan baju kurung Malaysia “SEROJA MERMAID EXCLUSIVE”
Jawapan pada semua soalan penggayaan dapat diselesaikan dengan corak yang mempersona dan menggamit rasa selesa kepada anda yang memakainya :)

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PUCCI BATIK KOLEKSI SEDOJA MERMAID EXCLUSIVE


🌺 pucci batik latest design baju kurung Malaysia yang longgar dan selesa-potongan yg sentiasa mendapat permintaan ramai
🌺 kombinasi warna yang membangkitkan aura si pemakai
🌺 jenis kain-valentino creepe yang tidak melekap di badan, selesa dipakai dan sejuk
🌺 material less iron, lembut dan flowy
🌺 bahagian belakang baju bercorak 
🌺 pinggang kain separa getah
🌺 kain duyung - mengikut syariat-tidak menampakkan kaki
🌺 Saiz :  S, M,L,XL,XXL 

baju kurung moden labuh pucci batik coklat gelap dark coklat SME-140
SME-140 Coklat Gelap - S, M, L, XL dan XXL

baju kurung moden labuh pucci batik coklat gelap dark coklat SME-141
SME-141 Coklat Gelap - S, M, XL dan XXL


baju kurung moden labuh pucci batik ungu gelap dark purple terkini baju raya 2017 SME-142
SME-142 Dark Purple - M, L, XL dan XXL


baju kurung moden labuh pucci batik coklat gelap dark coklat SME-143
SME-143 Coklat Gelap - S, M, L, XL, XXL

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===
HARGA
===

RM 130  (Semenanjung)
RM 135 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20


===
CARA ORDER
 ===
 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang sis nak ke" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang sis nak ke" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang sis nak ke" ke 019 - 776 3820


Update ASC
.

Friday, 10 February 2017

Baju Kurung Moden Labuh Corak Bunga Raisya Briona RBC

  • Baju Kurung Moden Corak Bunga Raisya Briona RBC 
  • Cutting : Baju Kurung Moden Labuh,  kain duyung yang selesa. Loose dan mudah digayakan.
  • Baju diperbuat dari Material Kain Galaxy Printed Berkualiti Gred A ++ dan kain Tessa Metalic dari Korea.
  • Dijamin tidak renyuk dan mudah di iron
  • Dipadankan dengan 'panel blocking' di lengan dan bawah baju ( bahagian depan sahaja) menaikkan seri anggun anda yang memakainya.      
  • Mempunyai 5 warna yang super gojess, semua cantik-cantik, tak jemu mata memandang 😊
  • READY STOCK. 

  • Size : S, M, L, XL dan XXL 


baju kurung mini terkini 2017 corak bunga dodger blue biru baju raya RBC-821
RBC-821 Dodger Blue - S, L, XL dan XXL

baju kurung mini terkini 2017 corak bunga light coral oren baju raya RBC-822
RBC-822 Light Coral - SS, S, XL dan XXL


baju kurung mini terkini 2017 corak bunga coklat ravy brown baju raya RBC-823
RBC-823 Razy Brown - SOLD OUT

baju kurung mini terkini 2017 corak bunga coklat merah red chili baju raya RBC-824
RBC-824 Red Chili - SS, S, M, L, XL, XXL

baju kurung mini terkini 2017 corak bunga coklat gold emas baju raya RBC-825
RBC-825 Gold - SS, S, M, XL

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.


===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :


===
HARGA
===

RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20

===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820


Update ASC
.

Thursday, 9 February 2017

Baju Kurung Pahang Sweet Fiorella Kurung (SFK)

Baju Kurung Pahang Sweet Fiorella Kurung (SFK)


  • Baju Kurung  Pahang berleher baju kurung dan berpesak 
  • Kain Susun Tepi
  • Design Lace Printed bertone color
  • Exclusive limited edition lace printed
  • Kain jenis Walili Creepe yang berkualiti tinggi
  • LIMITED edition .  
  • SAIZ :  SS,S,M,L,XL dan XXL.
  • 2 Warna Ekslusif sahaja untuk anda pilih dan gayakan. 


baju kurung pahang songket lace printed terkini 2017 hitam black SFK-101
SFK-101 Hitam - SOLD OUT

baju kurung pahang songket lace printed terkini 2017 ocean blue biru laut SFK-102
SFK-102 Ocean Blue - SS


PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.


===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===
HARGA
===

RM 100  (Semenanjung)
RM 105 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20

===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820


Update ASC

Baju Kurung Moden Mughny Ayudia

Baju Kurung Moden Mughny Ayudia (MMA) - SPECIAL EDITION !! LIMITED STOCK .


  • Cutting : Baju Kurung Moden yang exclusive.
  • Kain duyung
  • Baju diperbuat dari Material Kain Galaxy Silk Berkualiti Gred A ++ dan kain Tessa Metalic dari Korea.
  • Dipadankan dengan 'panel blocking' di lengan dan bawah baju ( bahagian depan sahaja) menaikkan seri anggun si pemakai .      
  • READY STOCK. 
  • LIMITED SIZE: SS, S, M , L, XL  
  • 5 Warna pilihan ramai untuk anda pilih :)

baju kurung moden labuh terkini 2017 online merah cili red chili MMA-171
MMA-171 Red Chili - SOLD OUT

baju kurung moden labuh terkini 2017 online biru baby blue MMA-172
MMA-172 Baby Blue SOLD OUT


baju kurung moden labuh terkini 2017 online ungu mutiara purple pearl MMA-173
MMA-173 Purple Pearl - SOLD OUT


baju kurung moden labuh terkini 2017 online biru royal blue MMA-174
MMA-174 Royal Blue - SOLD OUT

baju kurung moden labuh terkini 2017 online hijau daun leaf green MMA-175
MMA-175 Leaf Green - SOLD OUT

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.


===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran baju kurung moden labuh MMA

===
HARGA
===

RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)

===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820


Update ASC
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LIKE US!

FOLLOW G+ KAMI

Dapatkan Koleksi Baju Kurung Terkini terus ke emel anda

Corak Baju Mana Yang Anda Suka? Boleh pilih lebih dari 1 :

CARA ORDER

Untuk order :

WhatsApp / SMS "Kod Baju dan Saiz yang nak order"

ke

019 - 776 3820


 
Blogger Templates