Social Icons

Wednesday, 31 May 2017

RAYA 2017 | Baju Kurung Moden Kembang A Shape RME

RAYA 2017 Baju Kurung Moden Kembang A Shape Rauda Medina Eksklusif


🍁Material : 
Kain plain dari valentino silk
kain duyung juga dari jenis valentino silk yang sangat selesa , senang iron , terjatuh dan beralun-alun gitu ☺.

🍁 Ciri-ciri :
hujung tangan yang bergetah dan kembang "ala-ala saloma". 
✔cutting baju yang menawan dan 'loose'
baju kurung moden kembang , A-shape dan tiada dart.

🍁 Size : S , M, L, XL, XXL

🍁 Stock : semua "READY STOCK

🍁 Warna : 3 pilihan warna yang mewah

baju raya 2017 kurung moden kembang pucci coklat light cinnamon rme-291
RME-291 Light Cinnamon - SOLD OUT

baju raya 2017 kurung moden kembang pucci golden rod emas RME-292
RME-292 Goldenrod - S, M, L, XL

baju raya 2017 kurung moden kembang pucci hijau pine green rme 293
RME-293  Pine Green - S, M, L, XL


PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.



===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===
HARGA
===

RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
XXL Tambah RM 20


===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820


Update ASC

Thursday, 25 May 2017

KOLEKSI RAYA 2017 | PEPLMUM MEWANGI SUKMA RINDU


KOLEKSI BAJU RAYA 2017 TERKINI BAJU KURUNG PEPLUM MEWANGI SUKMA RINDU : MSR

Kemeriahan menyambut aidilfitri pasti lengkap dengan pakaian raya yang baru & design yang terbaru. Tahun ini Peplum Mewangi Sukma Rindu menjadi salah 1 trend raya yang popular bagi tahun 2017😍

Kenapa ramai yang menyukai peplum mewangi sukma rindu??Apa rahsia disebalik peplum ini..jawapan ada di bawah.

1⃣ Material : 
material Sakura Creepe yang bermutu tinggi plain 
✔material yang sangat selesa tidak terlalu tebal, tidak terlalu nipis , senang iron , terjatuh dan beralun-alun gitu ☺. Anda tidak perlu risau fabrik ini tidak melekat di badan .

2⃣ Ciri-ciri :
potongan yang kemas & cantik di bawah punggung dengan alunan peplum yang kemas
✔baju peplum berzip belakang dan ada dat untuk lebih menyerlahkan keayuan dan keanggunan anda, menampakkan anda kelihatan langsing
✔ kain yang dijahit sempurna dengan potongan duyung yang kemas dan terperinci.

3⃣ Size : SS, S , M, L, XL

4⃣ Stock : semua READY STOCK

5⃣ Warna : 5 pilihan warna yang mewah 

Uollz tengok je ke?cepat-cepat PM ,submit order .Nanti lambatt dah habis tak ada nak restock .Stock LIMITED EDITON .


koleksi baju raya 2017 kurung peplum cantik bunga terkini light salmon MSR-241
MSR-241 Light Salmon - L


koleksi baju raya 2017 kurung peplum cantik bunga terkini biru lembut pale blue MSR-242
MSR-242 Pale Blue - SS, S, L

koleksi baju raya 2017 kurung peplum cantik bunga terkini biru lembut light olive green hijau olive MSR-243
MSR-243 Light Olive GreenSS, S, M, L

koleksi baju raya 2017 kurung peplum cantik bunga terkini biru lembut light sky blue biru langit MSR-244
MSR-244 Light Sky Blue - XL

koleksi baju raya 2017 kurung peplum cantik bunga terkini biru lembut coklat woodland brown MSR-245
MSR-245 Woodland Brown - S, M, L

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.


===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :


===
HARGA
===

RM 170  (Semenanjung)
RM 175 (Sabah / Sarawak)


===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820


Update ASC

Wednesday, 24 May 2017

RAYA 2017 | BAJU KURUNG SONGKET GURINDAM JIWA SONGKET


Baju Kurung Malaysia Koleksi Gurindam Jiwa Songket - Patern baju kurung malaysia yang patuh syariah,longgar di bahagian punggung.

Material baju dari jenis kain Twill Paloma yang berkualiti tinggi - HOT SELLING FABRIC!

Selesa dan tidak panas sangat sesuai untuk cuaca Malaysia yang tak menentu sekarang ini. 

Kain lipat batik 

Kain diperbuat dari jenis kain Sakura Thai Silk yang mempunya texture yang sangat lembut dan selesa.

Baju Kurung  Malaysia.

LIMITED edition .  

SAIZ : SS, S, M, L, XL, 2XL dan 3XL

5 Pilihan warna yang menawan kalbu untuk anda gayakan di hari raya 2017.  

baju raya 2017 baju kurung songket terkini deep magenta gjs-181
GJS-181 Deep Magenta - SS


baju raya 2017 baju kurung songket terkini deep maroon gjs-182
GJS-182 Deep Maroon - SS, S, M, L, XL, 2XL



baju raya 2017 baju kurung songket terkini hijau olive green GJS-183
GJS-183 Olive Green SS

baju raya 2017 baju kurung songket terkini ungu purple orchid gjs-184
GJS-184 Purple Orchid - SS


baju raya 2017 baju kurung songket terkini merah oren red orange gjs 185
GJS-185 Red Orange - SS, S, M, L, XL



PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.


===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===
HARGA
===

RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
Size 2XL Tambah RM 20
Size 3XL Tambah RM 30


===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820


Update ASC

RAYA 2017 | BAJU KURUNG MODEN PUCCI VIDA ROSA D'AMOR


Apa Yang Anda Perlu Tahu Bila Ingin Membeli Kurung Moden Untuk Hari Raya 2017

Terkini, trend baju raya 2017 di antara design yang paling POPULAR adalah Kurung Moden. 

Sama ada wanita bekerjaya mahupun surirumah pasti membeli baju raya secara online akibat kesibukan kerja, di samping jadual tidak menentu meskipun di hujung minggu.
  • Gabungan baju kurung moden ber'dat' dan kain duyung 
  • Disertai dengan penggunaan fabrik 'high quality' valentino creepe silk yang popular pasti memberi jaminan puas hati.
  • Kain lembut dan flowy
  • Kain kurang renyuk
  • Kain sejuk dipakai 
  • Tidak turun warna dan tidak kecut. 
  • 5 Warna pilihan untuk anda gayakan di hari raya :)
  • Pelbagai pilihan saiz dari saiz SS sehingga 2XL sesuai untuk pakai sedondon seisi keluarga. 


Baju raya Vida Rosa 'READY STOCK' supaya di hari lebaran semua pakaian anda telah tersedia.

Pasti anda lega semua perancangan berjalan lancar.


baju raya 2017 baju kurung moden kain duyung terkini merah hati red heart vrd-121
VRD-121 Red Heart - SS, L, XL, XXL

baju raya 2017 baju kurung moden kain duyung terkini pickle green hijau jeruk vrd-122
VRD-122 Pickle Green - S, XL

baju raya 2017 baju kurung moden kain duyung terkini sky blue biru langit vrd-123
VRD-123 Sky Blue - M, L, XL

baju raya 2017 baju kurung moden kain duyung terkini salmon vrd-124
VRD-124 Salmon - SS, S, M, L, XL


baju raya 2017 baju kurung moden kain duyung terkini coklat brown vrd-125
VRD-125 CoklatS, M, L, XL


PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.



===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===
HARGA
===

RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20


===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820


Update ASC

Tuesday, 23 May 2017

3 WARNA BARU BAJU KURUNG PAHANG GEMA PASTEL SONGKET

Wow! ramai yang suka koleksi Baju Kurung Pahang Gema Pastel Songket yang kami lancarkan dua minggu lepas. 

Alhamdulillah, terima kasih uols. Oleh sebab mendapat sambutan hangat, ramai yang terlepas memiliki 5 warna terlajak laris ni yang kami keluarkan sebelum ini, jadi, atas permintaan ramai, kami bawakan 3 warna baru untuk koleksi GPS ini. 


KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PAHANG SONGKET KOLEKSI GEMA PASTEL SONGKET
 


  • Patern baju kurung pahang yang patuh syariah, longgar di bahagian punggung. Mummy-mummy semua tak perlu risau sebab selesa pakai kain ni.
  • Material baju dari jenis kain linen cotton yang berkualiti tinggi dan texture yg menarik.

  • Selesa dan tidak panas untuk cuaca khatulistiwa Malaysia
  • Kain lipat batik diperbuat dari jenis kain Sakura Thai Silk. Juga mempunya texture yang sangat lembut dan selesa.

  • LIMITED edition.

  • Saiz : SS, S, M, L, XL, 2XL dan 3XL

  • Baju Kurung  PAHANG

  • Kain Lipat Batik


koleksi raya 2017 baju kurung pahang songket terkini hijau jadite green GPS-356
GPS-356 Jadite Green - S, M, L, XXL


koleksi raya 2017 baju kurung pahang songket terkini rose pink merah jambu GPS-357
GPS-357 Rose Pink - M, L, XXL

koleksi raya 2017 baju kurung pahang songket terkini gobie dessert cream krim GPS-358
GPS-358 - Gobie Dessert Cream - S, M, L, XL, 2XL, 3XL

Tambahan 7 lagi warna TERBARU!


baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel grey kelabu gps-871
GPS-871 Grey - S, M, L, XL

baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel coral gps-872
GPS-872 Coral - S, XL

baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel dark teal gps-873
GPS-873 Dark Teal - S, L

baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel coral gps-874
GPS-874 Coral - XL

baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel magenta gps-875
GPS-875 Magenta - XL

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.


===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===
HARGA
===

RM 160 (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
Saiz 2XL Tambah RM 20
Saiz 3XL Tambah RM 30

===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820


Update ASC

Monday, 22 May 2017

RAYA 2017 | BAJU KURUNG MODEN BLOSSEM VINTAGE SERIES

BAJU KURUNG MODEN BLOSSEM VINTAGE SERIES 


Peminat bunga 'exclusive' dan menawan pasti tidak melepaskan peluang memiliki baju kurung yang special 'Vintage Edition'. 
Bunga-bunga kecil yang menawan dengan gabungan warna yang menarik menambah seri keayuan si pemakai. 😊

Kombinasi 'pattern' kurung malaysia-moden yang berzip belakang, berdat, leher baju kurung lebih menyerlahkan keayuan dan keanggunan si pemakai.

Kain bawah daripada cutting 'Lipat Batik' ( selisih batik ).

Edisi Terhad

Saiz : SS,S,M,L,XL,2XL,3XL
Didatangkan dalam 3 edisi berbeza dari 3 material fabrik yang berbeza :


Blossom Vintage Series 1 : BVS-171

1) Material : best quality cotton viscose 

✔ Makin dibasuh makin bertambah sedap.
Kain sejuk. Amat sesuai dengan iklim panas di Malaysia. 
✔ Tak jarang , tak panas
Tak kedut
✔ Nak menggosok - very minimal iron dalam 20%
✔ Selesa dan flowy cantik


koleksi raya 2017 baju kurung moden corak bunga kecil hitam cotton viscose bvs-171
BVS-171 Hitam - SS, S, M

Blossom Vintage Series 2 : BVS-172

Material : Best quality bubble chiffon 

✔ Material yang tahan lasak 
Tidak jarang dan tak perlu memakai inner
Tidak mudah kedut dan less ironing needed
✔ Selesa dan flowy cantik

koleksi raya 2017 baju kurung moden corak bunga kecil bubble chiffon dim shadow bvs-172
BVS-172 Dim Shadow - L

Blossom Vintage Series 3 : BVS-173 & BVS-174

Material : best quality georgette chiffon single layer 
✔ Boleh basuh mesin
✔ Tak mudah terkoyak
Tidak panas / material sejuk
✔ Terletak cantik
✔ Senang gosok, lambat kedut. Memang power.
✔ Nampak biasa, tapi tahan lasak

koleksi raya 2017 baju kurung moden corak bunga kecil georgette chiffon coklat brown bvs-173
BVS-173 Saddle Brown - SS, S, L, XL, 2XL, 3XL

koleksi raya 2017 baju kurung moden corak bunga kecil georgette chiffon coklat siena brown bvs-174
BVS-174 Deep Siena Brown - SS, S, M, L, 3XL

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.



===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===
HARGA
===

RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
Size XXL Tambah RM 20
Size 3XL Tambah RM 30


===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820


Update ASC

Wednesday, 17 May 2017

RAYA 2017 | BAJU KURUNG MENYUSU BLACK ROSES SERIES

Baju Kurung Menyusu (BF Friendly Koleksi Black Roses Series - SPECIAL EDITION !! LIMITED STOCK

Masih mencari dan memikirkan baju kurung yang menampakkan anda tampil elegan & langsing sewaktu di HARI RAYA ke?

Puasa tak lama lagi. Lepas tu dah masuk raya.

Kalau boleh cari baju raya yang design cantik,nampak exclusive, nampak langsing & selesa dipakai. 

Yelah nak berkunjung rumah saudara-mara yang dah lama tak jumpa tu mesti keluar rumah dari pagi sampai ke malam, kan. Sebaik-baiknya nak lah kekal nampak cantik, kemas dan selesa dari pagi hingga ke malam,  tak gitu sis?

Kurung Malaysia Black Roses Series menepati citarasa yang anda idam-idamkan. 

4 KEBAIKAN BAJU KURUNG MENYUSU BLACK ROSES SERIES : 


1⃣ Design terbaru dan terhad di pasaran Baju Kurung Malaysia, kain lipat batik

'Special' nya keluaran terbaru ini zip di bahagian hadapan "BF friendly" serta terdapat belahan 7inci dibahagian kiri & kanan baju seperti 'punjabi blouse'. 

2⃣ Corak bunga Rose yang menghiasi tangan dan di bahagian kain menampakkan anda sangat menawan dan 'exclusive' . Sekali pandang pun dah buatkan anda jatuh cinta. Cuba bayangkan anda yang cantik menawan yang memakainya.

3⃣ Material yang menjadi rebutan ramai, cotton viscose yang tidak kecut walau dibasuh berkali-kali, 'very minimal iron' , dan lambat kedut. Material ini adalah juara , lembutnya kain ini, terasa sejuk serta kain yang beralun cantik memikat hati . Alahai..

4⃣ Warna hitam adalah warna kegemaran ramai orang. Anda akan lebih kelihatan langsing dan menampakkan anda seorang yang berkarisma. 

Anda yang gemarkan warna hitam, inilah masanya untuk anda tambah koleksi DESIGN terbaru bagi tahun 2017. 

Yang masih belum memiliki koleksi baju kurung berwarna hitam, anda membuat keputusan yang tepat apabila mengenakan Black Roses Series yang 'Exclusive' ini. 

Pasti anda jatuh cinta dengan koleksi 'HOT' ini.

5⃣ Ramai yang nak pakai sedondon 1 family di hari raya, kan  ❤. Jadi, kami siapkan koleksi ini untuk anda sekeluarga. Ada saiz dari saiz S sehingga ke 3XL

baju raya 2017 baju kurung menyusu bf friendly hitam putih corak bunga terkini brs 161
BRS-161 Hitam Putih - L

baju raya 2017 baju kurung menyusu bf friendly hitam putih black and white corak bunga terkini BRS-162
BRS-162 Hitam Putih - S

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.


===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :


===
HARGA
===

RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20 
Saiz 3XL Tambah RM 30


===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz yang anda nak" ke 019 - 776 3820


Update ASC
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LIKE US!

FOLLOW G+ KAMI

Dapatkan Koleksi Baju Kurung Terkini terus ke emel anda

Corak Baju Mana Yang Anda Suka? Boleh pilih lebih dari 1 :

CARA ORDER

Untuk order :

WhatsApp / SMS "Kod Baju dan Saiz yang nak order"

ke

019 - 776 3820


 
Blogger Templates